verloop van de behandeling

Plaats hier de resultaten die je met de HPU behandeling boekt. Vertel hoe het vroeger was, wat je er aan hebt gedaan en hoe het nu is. Resultaten zijn belangrijk voor anderen, het geeft ze de moed om ook te beginnen en door te gaan.
AnneM
Ervaren met het forum
Berichten: 50
Lid geworden op: Do Jan 26, 2012 3:36 pm
Locatie: Deventer

verloop van de behandeling

Berichtdoor AnneM » Wo Feb 08, 2012 1:05 am

Hoe kwam ik erachter?
Half november had ik onderhand een beetje genoeg van het niet zo lekkere glutenvrije brood dat ik kocht of zelf bakte. Toen kreeg ik van iemand een tip om eens groene sappen, groene smoothies te proberen. Dan had je eens wat anders als ontbijt en lunch. Okee, dat leek me wel wat, leek ook wel gezond. En leuk, de geschokte blikken als je zo’n gifgroen sapje aan het drinken bent op je werk... :)
Handvol rauwe spinazie (of andere groene bladgroente, maar ik vond het met spinazie het lekkerst), yoghurt, appel, banaan of meloen, scheutje lijnzaadolie. Met de staafmixer fijnmaken en in een thermoskan nam ik het mee. In het weekend was mijn vriend thuis en dan at ik normaal.

Ik kreeg echter last van oorsuizingen. Ik koppelde dat die eerste week eigenlijk nog helemaal niet aan die sappen. De tweede week werd het erger. Ik naar de dokter voor het oorsuizen, want jeetje wat is dat irritant. Laat eens je gehoor testen en als dat ook aangetast is kunnen we verder kijken. Gehoor getest: menig 18-jarige zou jaloers op u zijn mevrouw. Okee, mooi, maar wat dan? Een specialist kan er eigenlijk ook weinig mee zei de dokter. Ik moest er maar mee leren leven. Jee, die heb ik vaker gehoord.

Maar eens googelen en hee, oh ja, natuuuuurlijk, hypoglycemie! Helemaal vergeten dat ik dat ook nog had. Ik had me namelijk het laatse jaar eigenlijk nog alleen maar op het glutenvrije dieet geconcentreerd. Die hypoglycemie was ik glad vergeten. Oh, vandaar die duizeligheid, die intussen zich ook als symptoom had aangediend.

Ik ging toch maar weer gewoon glutenvrij eten, maar had eigenlijk wel behoefte aan hulp om een gezond voedingspatroon te gaan instellen. Dus de dokter gebeld voor een verwijskaart voor een diëtiste. Ik had die al gevonden via internet, een natuurdiëtiste met ervaring op het gebied van hypoglycemie en glutenallergie. Ik kreeg zowaar een verwijskaart en na mijn verhaal van hierboven en een beetje het verloop gedurende mijn leven aangehoord te hebben zei ze: volgens mij heb jij HPU. ?? Daar had ik nog nooit van gehoord. Ze verwees me naar internet naar het KEAC, voor de vragenlijst en dan zouden we na de kerst verder overleggen.

Ik scoorde eigenlijk niet eens hoog op de vragenlijst (mogelijk HPU), maar herkende wel veel. Ik heb toen meteen maar de urinetest laten doen en het verraste me toch wel een beetje dat die positief was: 1,08.

AnneM
Ervaren met het forum
Berichten: 50
Lid geworden op: Do Jan 26, 2012 3:36 pm
Locatie: Deventer

de eerste 2 weken

Berichtdoor AnneM » Do Feb 09, 2012 11:49 pm

Omdat ik niet zo hoog scoorde en tot half november best aardig in balans was, ging ik er eigenlijk vanuit dat het een paar maanden depyrrol slikken zou zijn en dan zou ik van mn allergiëen af zijn en weer lekker een croissantje kunnen eten. Helaas blijkt het zo simpel niet te zijn.

Eerste week:
De diëtiste had gezegd dat ik niet meteen met een per dag moest beginnen maar wat voorzichtiger aan moest doen. Dus ik begon met om de dag 1 capsule depyrrol basis.
Ik kreeg de eerste dagen een soort onderhuidse kriebel. Verder had ik af en toe buikpijn, waren mn tanden en mn tandvlees regelmatig gevoelig en was ik vaak duizelig.

Tweede week:
Ik dacht na een week, och, ik ga gewoon elke dag 1 capsule nemen. Ik had dus zondags en maandags een hele genomen. Geen goed idee, ik had dinsdag en woensdag een slechte dag. Dinsdags ga ik normaal een uurtje sporten, maar dat heb ik maar overgeslagen. Ik ben toen de rest van de week verder gegaan met een halve capsule per dag. Ik bleef echter last van mn kiezen houden en van duizeligheid en wat buikpijn. Ik sliep ook afwisselend goed en niet zo goed.

AnneM
Ervaren met het forum
Berichten: 50
Lid geworden op: Do Jan 26, 2012 3:36 pm
Locatie: Deventer

week 3 en 4

Berichtdoor AnneM » Vr Feb 10, 2012 12:20 am

Oh ja, dat was ik vergeten te vermelden. Ik eet vanaf de constatering van HPU weer (zo veel mogelijk) suikervrij en blijf ook nog glutenvrij eten.

Derde week:
Woensdagmorgen (na sport dinsdag) niet zo fit, beetje hoofdpijn, kramp in voet. Ik kreeg vroeger ook altijd kramp als ik iets te vaak weer suiker at. Ik ben ook nog steeds regelmatig duizelig. Links zere kiezen.
Deze week begon ik donderdags met 1 hele capsule en dan afwisselend halve en hele. Ik heb dan ook een paar dagen waarop ik bijna hyper ben.

Vierde week:
Ik neem normaal de capsule na het ontbijt, maar deze zondag neem ik hem ervoor en daar ben ik even misselijk van. Verder okee, zelfs weer eens zin in vrijen. Na een nacht slecht slapen ben ik maandags erg moe, kan me slecht concentreren.
Dinsdag is weer okee. Woensdag weer matig. Ik ben ook nog steeds regelmatig duizelig, met name als ik onregelmatig eet. Ik verlies namelijk mijn trek als ik suikervrij eet, dus ik moet er op letten dat ik wel bijtijds eet. Op mijn werk vergeet ik dat nog wel eens en als ik dan meer last krijg van oorsuizen en een soort band om mijn nek, dan besef ik ineens, oh ja, ik moet weer eten...
Woensdag op donderdag slaap ik weer slecht en ben ik donderdag dizzy en moe, vrijdag is weer okee.

AnneM
Ervaren met het forum
Berichten: 50
Lid geworden op: Do Jan 26, 2012 3:36 pm
Locatie: Deventer

week 5 en 6

Berichtdoor AnneM » Wo Feb 15, 2012 10:53 pm

week 5:
Van zondag op maandag slecht geslapen, beroerd, blijf thuis. Dinsdag wel weer naar het werk, maar krijg keelpijn. Woensdag zet verkoudheid door en ga ik om 3 uur naar huis. Donderdag blijf ik thuis. Ik voel me zo beroerd, niet zozeer door de verkoudheid maar ook door de duizeligheid, het oorsuizen e.d., dat ik contact opneem met dhr Kamsteeg. Zijn veronderstelling: Door de basisbehandeling nemen de tekorten van andere B-vitaminen toe omdat ze afhankelijk zijn van dezelfde omzetting (fosforylering). Hij raadt me andere pillen aan: chroom, bio 3b-g, taurine en zink.
Chroom voor de hypoglycemie verschijnselen en meer soorten B- vitamines dus. Nu maar hopen dat dat helpt. Ik merk bij het was ophangen dat ik lichamelijk weer net zo slap word als toen ik vroeger een depressie had.
Ik stop in het weekend met de depyrrol.

week 6:
Dinsdags kan ik weer denken merk ik opeens. Nog wel wat duizelig en ook oorsuizen maar zonder de depyrrol klaart het wel weer wat op. Dinsdag komen ook de nieuwe pillen en ik neem 's avonds meteen de eerste bio 3bg. Beh, stinkscheten 's avonds. :-? Gelukkig blijft dat niet.
Woensdag is nog matig, donderdag lijkt minder hypoglycemie-achtig. Maar ik krijg ook weer wat meer trek, dat was ook weg blijkbaar.
Helaas krijg ik wel weer meer vlekken/pukkels/plekjes in m'n gezicht.
Ik ga vrijdags naar een huisarts die op de HPU site staat. Zij raadt me aan nog even te wachten met de zink (2 of 3 weken) en eerst dit af te wachten. Ook wil ze nog andere dingen testen en ik laat gelijk 's middags maar bloed prikken (o.a. vit. D).
In het weekend let ik iets minder op mijn eten en drink ook een glaasje bier en of het daaraan ligt weet ik niet, maar maandag ben ik moe, kan me niet concentreren en het oorsuizen is ook weer erger.

AnneM
Ervaren met het forum
Berichten: 50
Lid geworden op: Do Jan 26, 2012 3:36 pm
Locatie: Deventer

week 7

Berichtdoor AnneM » Za Feb 18, 2012 11:52 am

Afgelopen week was balen, maar gelukkig voel ik me vandaag een stuk beter. Deze week ging ik me steeds meer moe voelen, zwaar in de armen, zere schouders, heupen, etc. In de loop van de dag gaat het iets beter, na het warm eten ook, maar steeds maar kort. Ik pak het boekje van Kamsteeg er nog maar eens bij, om te zien of ik toch met de zink zal beginnen. Hij adviseerde dat na een paar dagen te doen en hij is de expert tenslotte.
Dus donderdagavond met de zink begonnen. Toen ik in bed lag klopten mijn hersenen zowat mijn oren uit zo voelde het. Gisteren nog moe, behoorlijk oorsuizen, kiespijn links, etc.

Waar het me beter voelen precies in zit kan ik niet eens goed omschrijven. Ik heb namelijk nog wel last van het oorsuizen, weinig zin in eten (doe ik wel anders wordt het weer erger), maar het voelt wat anders. Lichter in mijn hoofd ofzo. En dan niet psychisch. Ik denk dat ik door mn leven heen genoeg therapieën heb gedaan om te onderkennen dat het geen depressie is.
Net als dat het toen ik midden 20 was geen depressie was, daar raak ik steeds meer van overtuigd. Het was inderdaad een stofwisselingsstoornis zoals ik toen al dacht. En die depressie, ja die volgde toen niks hielp en ik bijna niks meer kon.

Ik beschrijf het allemaal maar zo uitgebreid omdat ik hoop dat iemand er wat aan heeft.
Het lijkt er een beetje op dat het forum wat is uitgeblust. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of degenen die er vorig jaar en 2-3 jaar terug berichten op zetten nu opgeknapt zijn. Of de behandeling helpt of dat het allemaal veel ingewikkelder in elkaar zit.

AnneM
Ervaren met het forum
Berichten: 50
Lid geworden op: Do Jan 26, 2012 3:36 pm
Locatie: Deventer

help, ik voel me eerder slechter dan beter

Berichtdoor AnneM » Do Feb 23, 2012 12:52 pm

Nou, op de goede dag volgde een slechte, toen weer een goede enzovoort. En nu heb ik me gisteren toch maar ziek gemeld. Ik kan me slecht concentreren, heb enorm last van oorsuizen, mijn schouders doen zeer, heb sinds een week puntbloedinkjes in de huid en de energie lijkt wel weg te lopen uit mn armen en benen. 's Morgens in bed heb ik een soort onderhuidse kriebel daarin, een beetje als het prikken bij het slapen van een arm door afknelling.
Nu heb ik dr Kamsteeg om advies gevraagd en die veronderstelt een allergische reactie en raadt me aan hulp aan een diëtiste te vragen en evt een voedingsdagboek bij te houden. Maar ik heb mijn hele leven al geprobeerd erachter te komen waar het aan ligt en dat lukte maar niet omdat intoleranties zo moeilijk te achterhalen zijn, door de vertraging van de reactie op die stoffen. Ik word er moedeloos van eerlijk gezegd. Ik denk er sterk over om alle pillen aan de kant te zetten en weer gewoon te gaan eten. Voordat ik met die verdomde groene sappen begon had ik het best redelijk in balans. En nu met die HPu diagnose en bijbehorende pillen wordt het er eerder slechter op dan beter dus.

Aangezien nauwelijks iemand meer dit forum bezoekt en reageert vraag ik me ook echt af of die diagnose niet weer een zoveelste deeloplossing is. Of ze zijn natuurlijk allemaal opgeknapt :) . Laten we dat maar hopen dan.
Maar goed, ik had gelukkig voor morgen al een afspraak staan met de diëtiste, eens zien of zij me nog wat tips kan geven.

AnneM
Ervaren met het forum
Berichten: 50
Lid geworden op: Do Jan 26, 2012 3:36 pm
Locatie: Deventer

week 9

Berichtdoor AnneM » Ma Mar 05, 2012 6:27 pm

Dhr Kamsteeg reageerde de dag erna nog een keer op mijn hulpvraag. Er lijkt toch meer aan de hand en hij stuurt me pillen op om uit te testen of de bijnieren niet helemaal doen wat ze moeten doen.
Daarnaast was het goed om er met de diëtiste over te kunnen praten. Dat geeft me moed om nog even door te gaan. Het is zo frustrerend om aan iets te werken waardoor je je slechter gaat voelen, terwijl ik voorheen gewoon kon werken en geen last van oorsuizen, vermoeidheid e.d. had.
Ik had ook weer hartkloppingen deze week trouwens. Dat had ik vorig jaar ook al, denk dat dat ook met de overgang te maken heeft.
Ik heb dus de Cytozyme AD voor de bijnier geprobeerd. Op zich merkte ik er niet zoveel van. Nog steeds een dag redelijk, afgewisseld met een matige tot slechte dag, maar afgelopen weekend had ik 2 redelijk goede dagen achter elkaar. Zaterdag was de 4e en laatste probeerpil. Ik heb het maar besteld bij mijn natuurwinkel hier. Vrijdag weer naar de dokter. Ik wil toch ook eens vragen hoe het kan dat er nu steeds meer mis lijkt te zijn, terwijl ik eerst best aardig functioneerde.

AnneM
Ervaren met het forum
Berichten: 50
Lid geworden op: Do Jan 26, 2012 3:36 pm
Locatie: Deventer

week 10, 11

Berichtdoor AnneM » Di Mar 13, 2012 12:00 pm

Met de Cytozyme voel ik me wel iets beter. Ik heb wat meer redelijke dagen. Wat alleen erg vervelend is, is dat oorsuizen. Bah, wat word je daar moe van. Er zitten wel gradaties in, maar ik kan er nog geen patroon in vinden. Bij tijd en wijle krijg ik een band achterom mijn hoofd en dan neigt het naar hoofdpijn, maar dat is het niet. Ik ken dat wel van de hypoglycemie, ik kreeg dat ook als ik nodig moest eten. Maar ik heb het nu dus constant, of ik nu heel streng suikervrij en regelmatig eet of iets smokkel.
Mijn bloeddruk is gecontroleerd en die is wel goed (80-115, voor mij beetje hoge onderdruk).
Ik had met de diëtiste overlegd over het glutenvrije dieet. Ik kon ook wel eens spelt proberen. Nou, dat gaat dus niet goed, ik heb weer hoge buikpijn. Helaas....
Volgens de dokter ga je ook ontgiften doordat de cellen hun werk beter gaan doen en daar kun je je ook beroerd door voelen. Dat deed me herinneren dat ze 25 jaar terug al, met electroacupunctuur geloof ik, constateerden dat ik erg vervuild was. Maar zou dat dan ook tot dat oorsuizen leiden?
Vandaag weer een slechte dag, gisteren bijna hele dag gewerkt, was toch nog teveel blijkbaar. Zucht, geduld hebben....


Terug naar “Behandelingsresultaten HPU”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron